BLOG

Måder at skære en kork på


Når man lægger parketplanker eller fikserer kork som vægbeklædning, er det normalt uundgåeligt at skære i størrelse. Fordi korkbrædder har en bestemt størrelse, ligesom vægge eller gulve. Korkbrædderne skal derefter muligvis skæres lidt af på den ene side, så overfladen kan dækkes helt og ingen kant udelades.

Inden du starter skæreprocessen, skal du bruge de rigtige værktøjer. Egnet skæretilbehør bør overvejes. Hvilken kniv eller sav du kan bruge her afhænger også af tykkelsen af ​​de respektive korkplader.

Følgende skæreværktøjer anbefales derfor: en udskæringskniv eller en skarp tapetkniv, der er velegnede til tynde korkark.


Til dette skal du dog skære flere gange, kun let tryk på kniven er vigtig, dette giver dig en ren skærkant, så korkbrættet ikke går i stykker i kanten.

Til tykkere kork kan du bruge et stiksav eller tynde træsavblade. Ved tilslutning saves langsomt og uden tryk

Inden du gør dette, skal du klemme korkpladen mellem de to klemmer og markere grænsefladen med en lamel, så snitkanten er præcis.

Håndsaven er derimod velegnet til paneler af medium tykkelse. Også i dette tilfælde skal du klemme brættet og så det langsomt.


Hvad angår de mere sofistikerede korkprocesser, der er mere tilbøjelige til at blive brugt til at fremstille korktilbehør til kommercielle formål, er to værd at nævne: laserskæring og CNC -skæring. Den første kan ses i videoen herunder. Det bruges hovedsageligt til fremstilling af korkunderlag

https://www.youtube.com/watch?v=Q-FiA-RGQEg

En revanche, la découpe CNC n’est pas moins précise, utilisée avec un bouchon de plus grandes dimensions, vous pouvez voir dans cette vidéo :

https://www.youtube.com/watch?v=JgrWMFLOvJQ


Korkpulver og granulat – økologiske anvendelser


Korkpulver og granulat er de vigtigste biprodukter fra korkindustrien, en af de førende økonomiske aktiviteter i Portugal og andre Middelhavslande. Mange applikationer til dette produkt forventes at spænde fra korkpropper til agglomerater og briketter til brug som et adsorbent til behandling af gasformige emissioner, vand og spildevand.

Korkbiomasse blev brugt i sin oprindelige form som et biosorbent til tungmetaller og olier, og er også en aktiv kulstofforløber til fjernelse af organiske forurenende stoffer i vand og flygtige organiske forbindelser i gasfasen.

Anvendelse af kork til at løse miljøproblemer, nemlig olieudslip, er den første kommercielle anvendelse af sorbents potentiale. De mange forskellige råvarer, der kan produceres eller udvindes fra kork, har tiltrukket mange forskeres opmærksomhed.


Korkens kemiske sammensætning er blevet undersøgt siden 1700 -tallet (Conde et al., 1998), men fuld viden om korkens kemiske egenskaber og endnu mindre af alle dens potentielle anvendelser og transformationer er endnu ikke fuldendt.

Derudover har den portugisiske korkindustri siden begyndelsen af det 21. århundrede investeret i forskning og udvikling: Alene i perioden 2000-2002 blev der registreret 35 patenter, mens der i det foregående årti kun var 19 registreret.

Ifølge de portugisiske standarder NP-114 og NP-273 er korkpulver et materiale med dimensioner mindre end 0,25 mm (Gil, 1997). Der er forskellige typer korkpulver afhængigt af oprindelsen: formaling, granulering eller formaling af pulver; rengøringspulver, ingen forurening; efterbehandlingspulver fra skære- og slibningsoperationer; efterbehandlingspulver til agglomererede korkplader; efterbehandlingspulver af agglomereret kork og skiver; isoleringspulver til korkplader (Gil et al., 1986).


En blanding af disse pulvere betragtes som “flammende pulver”, da det bruges til at fodre kedler på grund af dets høje brændværdi (Fernandes et al., 2010; Gil, 1997). Andre anvendelser omfatter anvendelse som fyldstof, blandet med klæbemidler, for at forbedre kvaliteten af propper, produktion af linoleum, anvendelse i agglomerater, briketter, landbrugssubstrater, kemiske kilder (ekstrakter)

Som et miljøvenligt og billigt materiale kan korkpulver også bruges til at producere aktiverede carbonatomer med høje specifikke overfladearealer, der kan sammenlignes med kommercielt tilgængeligt aktivt kul, eller det kan bruges direkte til adsorption af forurenende stoffer som et biosorbent. Det bruges også kommercielt som et absorberende middel under olieudslip


Kork som grundmateriale til konstruktioner i flere lag


Kork er perfekt egnet som byggemateriale til forskellige typer laminater og underlag. Du kan bruge den som en krydsfinerkerne eller i gipsvæg. Den omfattende brug af flerlags panelmaterialer har gjort det til det foretrukne materiale i forskellige brancher og applikationer, såsom flade, massive og flerlagede dørpaneler, superisolerede vinduesrammer, kontorskilleplader og marine.

Agglomereret kork kan betragtes som et egnet materiale til brug som kernelag i sandwichpaneler: den udviser høj slagfasthed, gode termiske og akustiske isoleringsegenskaber og fremragende vibrationsdæmpende egenskaber (Gil 2007; Fortes et al. 2004).


Kork er et naturligt materiale med en cellulær struktur med et interessant sæt egenskaber til sandwichstrukturer, dvs. lav densitet, meget lav permeabilitet for væsker og gasser, høj komprimerbarhed og dimensionel genvinding, lav ledningsevne, kemisk stabilitet og holdbarhed (Pereira 2007).

Flere undersøgelser har allerede overvejet brugen af ​​ekspanderet kork som grundmateriale, inkl. carbon-epoxy sandwichpaneler (Reis og Silva 2009; Castro et al. 2010). Ekspanderet korkagglomerat er et 100% naturligt korkprodukt, fremstillet af korkaffald og restprodukter, eller industrielt korkaffald, der ikke er egnet til anden anvendelse (Diaz et al. 2003; Ferreira og Pereira 1986; Pereira og Ferreira 1989).


Ekspanderede korkagglomerater fremstilles ved hjælp af korkgranulat i en lukket autoklav ved høj temperatur (omkring 300 C) og tryk (omkring 40 kPa) uden brug af lim (Pereira og Ferreira 1989; Baptista og Vaz 1993).

Disse procesbetingelser fører til: ekspansion af plugceller og den termokemiske nedbrydning af cellevæggen (Pereira 1992) samt frigivelse af biprodukter, der fungerer som naturlige lim mellem agglomeratgranulerne (Pereira 1992; Amen-Chen et al. 2001; Rosa og Fortes 1988a)).

Sådanne miljøvenlige, lette og billige sandwichpaneler kan bruges som en del af ikke-strukturelle strukturer, såsom skillevægge. Brugen af ​​sandwichstrukturer er vokset støt i løbet af det sidste halve århundrede.


Kork – den bedste måde at få et hvinende gulv på


Un sol qui grince est un problème omniprésent et le grincement peut être irritant et rendre la vie difficile. Beaucoup de gens endurent simplement ce grincement atroce au lieu de le combattre. C’est peut-être juste parce que les gens ne savent pas comment s’en débarrasser.

Afhængigt af årsagen til hvinende, kan det normalt fjernes meget let og hurtigt på egen hånd uden hjælp fra en specialist. En af hovedårsagerne er, at når plankerne bliver mindre, tørrer de ud, de passer ikke tæt ind i hinanden, og der er huller mellem tilstødende planker. Når du går på sådan en planke, bevæger den sig, rører ved naboplanken og den knirker.


Et andet almindeligt problem med knirkende gulve er forkert eller dårlig kvalitet til fastgørelse til bjælkerne eller loftbjælkerne på brættet eller forskellig fastgørelse af brædderne. Dette skyldes det faktum, at forskellige murbrokker lægger sig mellem parketten og betonbelægningen eller understøtningen er for tynd. Afhængigt af om hele gulvet eller dele af det knager, er der også flere måder at fjerne uønsket støj på.

Men hvis du har mulighed og lidt fritid, kan du bruge en korkpude, gerne 2-3 mm lagt i en 45 graders vinkel. Først og fremmest er det nødvendigt at vurdere, hvilken kælder panelerne skal placeres og vigtigst af alt, hvordan (og hvis det er relevant) er niveau. I dette tilfælde er et tyndt korkunderlag tilstrækkeligt, hvis du ikke vil bruge tykkere underlag med sømme, der flugter med panelfuger.


L’expansion sur les murs est à nouveau nécessaire, car à mesure que la température augmente, les panneaux peuvent augmenter leur volume, qui augmentent et commencent à craquer ou des espaces se créent entre les panneaux. Cela provoque à son tour l’infiltration d’eau et l’apparition d’autres fissures.

Hvad hvis det ikke var alt gulvet knirkende, men kun en del af det, hvilket er når de mest almindelige steder normalt er langs fortovene fra rum til rum. Det er nødvendigt at lave et hul i problemområdet med et 8 mm bor.

Sæt røret i en 45 graders vinkel i hullet under brædderne, og tryk på monteringsskummet, inden du ryster flasken i cirka 30 sekunder. Materialet ophobes efter 2-3 timer, hvorefter du let kan gå på dette tidspunkt. Knitren bør ikke forekomme.


En kork på lofstrum – en funktionel løsning


Kork på lofstrum er en gennemprøvet isolering lavet af åndbare og diffusionsbestandige materialer. Et sådant gulv ældes ikke, har lydisoleringsegenskaber over gennemsnittet og er meget modstandsdygtigt. På grund af de naturlige bobler, der dannes under den naturlige ekspansion af korkmaterialet under varmebehandling, har det en meget god varmelagringskapacitet.

Valget af kork har også en vigtig indvirkning på sikkerheden i tilfælde af brand. Kork antænder ikke hurtigt, det lyser simpelthen og er et produkt af det, man kalder selvslukkende. De mange fordele omfatter modstand mod råd, svamp og meldug og næsten lugtfri efter kort ventilation. Oftest lægges en sådan kork oven på OSB -plader eller direkte på loftsstøtterne.


Kork er også velegnet til tagisolering. Ekspanderet kork limes eller fastspændes f.eks. På det indre af taget, hvilket ikke er en vanskelig opgave i tilfælde af en konstruktionsstang. Disse paneler er lette og lette at skære. Af denne grund er de gode til opvarmning og lydisolering.

Isolerende korkplader fås i forskellige tykkelser. Jo tykkere filmen er, jo bedre isolerer den. Det anbefales at bruge plader omkring 15 cm tykke til at isolere taget med kork. For at undgå varmetab gennem termiske broer kan panelerne lægges diagonalt til hinanden. Dette vil gøre isoleringen mere effektiv i disse vanskelige områder.

Naturkork ved fiskeri


Fiskeri med flydende propper er afgørende for kystfiskeri. Naturlige korkflådere, der engang hovedsageligt var fremstillet af vinpropper, blev og bruges ofte til fiskeri og fiskeri. Mens lystfiskere bruger det fra andre materialer som svømmere, bruger lystfiskere kork til at markere krogen ved at trække det rundt om rebene, der omgiver fiskenet.

Kork bruges her hovedsageligt til dets opdrift. I modsætning til fabriksfremstillede skum- og plastflåd, kommer disse flydere med en tung vægt, så sættet flyver med dem til det ønskede punkt uden at blive distraheret af vinden.

Den unikke struktur af luftfyldte korkceller gør naturlig kork lettere end vand. Du kan finde mange fiskebutikker på internettet, der sælger korkflåd eller fiskestænger med naturlige korkhåndtag, fordi de ikke er så glatte som plasthåndtag.


Mange steder, især i Middelhavet, bruges det oftere end andre materialer på grund af dets tilgængelighed. Med lidt tid og viljestyrke kan du også selv flyde en kork.

DIY tutorials foreslår at bore et 3 mm hul i midten af ​​vinproppen og fylde det med en bambuspind. Brug en godkendt boremaskine og sandpapir til at give proppen en karakteristisk dråbeform, forkorte stangen og afslut flyderen med en sikkerhedsnål på den anden side. Derefter vikles spidsen med tråd og om nødvendigt males den, så den er synlig på vandet. Nedenfor er et eksempel på video -tutorial om, hvordan du gør det selv derhjemme.

https://www.youtube.com/watch?v=JWUBnmM__cw


Granuleret kork på den anden side bruges undertiden som agnadditiv. Dette er f.eks. Tilfældet med karpe agn. Takket være denne tilføjelse kan korkkuglerne, der bruges til fiskeri, rumme en typisk proteinkugle af lignende størrelse. Da kork er et naturprodukt, der flyder meget godt, tilsættes korkgranulat til basale madblandinger for at lave pop-up bolde eller lokkemad med reduceret tæthed.


Udskrivning på naturlig kork – er det muligt?


foto på trafikkorken

Som det passer sig til et alsidigt materiale, udsættes kork også for forskellige trykteknikker. Det er ikke kun teknisk kork, men også korkstøv eller vinpropper f.eks. Teknologien hjælper med at bevare korkens naturlige egenskaber og give den et unikt udseende gennem forskellige trykningsteknologier.

Korkmaterialer adskiller sig hovedsageligt i fleksibilitet og styrke, hvilket gør dem velegnede til forskellige industrier såsom konstruktion, transport og fodtøj. Propper er ikke bare propper længere, du kan gøre alt med dem i disse dage.


tryk på korkpropper til vin

Een zeer populaire drukmethode is zeefdruk, bijvoorbeeld op kurkkussens, kurktapijten. Ons aanbod omvat dit type bedrukking.

https://korkbutik.dk/kategori/kork-bordskanere/

På denne måde opnår du fantastiske resultater, og med lidt inspiration kan du skabe et unikt måtter derhjemme, et mønster på et korkbræt på væggen eller på en korkyogamåtte.

Korker kan også bruges til digitale tryk, f.eks. Med reklameblokke. Sådanne marketingprocesser kan især ses på pubber, hvor du ofte kan finde korkunderlæg til øl og drikkevarer trykt eller digitaltrykt. Disse skiver bruges også af forskellige typer virksomheder til at øge mærkebevidstheden blandt deres kunder.

For nylig har den temmelig friske trend med billeder på korker imidlertid skabt stor opsigt. De er lavet på korkbrædder. Nogle virksomheder, især i Vesteuropa, har mulighed for at bestille personlige fotos ved at udskrive dem, hvilket er meget attraktivt og kan være en virkelig unik gave til en du holder af.


tryk på en korkstofpose

Disse er naturligvis ikke de eneste anvendte udskrivningsmetoder. Fotos kan påføres en blok eller korkplade ved hjælp af termisk sublimeringsudskrivningsprocessen. Så er disse fotos ikke forskellige fra deres kolleger på fotopapir. Den eneste forskel er korken tilbage. I videoen herunder kan du se, hvordan denne teknik fungerer i praksis:

https://www.youtube.com/watch?v=T14bt6M7nCI

En anden, hvis ikke den mest populære type kork, der er trykt på, er korkstof og dets mest tilhørende korkprodukt, dvs. kork. H. Cork vinpropper. For førstnævnte er udskrivning af korkposer og almindeligt forstået korktilbehør det mest almindelige. Denne industri er især populær i Portugal, og mangfoldigheden af ​​håndtasedesign og former er betagende.

Det første indtryk, der dukkede op i 1700 -tallet, var imidlertid det på vinkorker. I over 200 år har vinbønder og kælderejere markeret deres produkter med dette aftryk. Hver naturlig korkprop bærer alkoholproducentens logo, når den åbnes.


Googles første stationære butik dekoreret med naturlig kork


For en måned siden åbnede Google sin første fysiske butik i New York. Fra vores synspunkt ville oplysningerne være gået ubemærket hen, hvis dette mest rentable firma i verden ikke havde besluttet at dekorere lokalerne med kork- og korkmøbler.

Ved design af interiøret blev der brugt fund fra et relativt ungt videnskabsfelt, neuroæstetik. Dette felt studerer, hvordan visuel æstetik påvirker vores krop og sind.

Møbler af den polske designer Daniel Michalik blev brugt på virksomhedens sted i Chelsea, New York. Møblerne, inklusive sofaer og borde i oval form, er lavet af let træ og kork i neutrale farver, hvilket får produkterne til at skille sig ud.


Blandt andet blev kork brugt til at opnå LEED Platinum-certificering – den højest mulige certificering i forbindelse med Green Building Rating. Interiøret er designet, så slutmodtageren føles lige så behagelig som hjemme.

Nær hovedindgangen er en 5 m høj rund glasstruktur (designet og fremstillet med lokale New York-partnere) kendt som Google Imagination Space. Med personlige interaktive skærme med roterende udstillinger kan besøgende nyde det bedste af produkter og teknologier, startende med en Google Translate-oplevelse og vores maskinlæringsfunktioner.

En tynd linje af sort metal løber gennem butikken og markerer en sømløs og iøjnefaldende sti mellem de forskellige skærme. Den centrale runde tæller, der fungerer som en helpdesk, har en neonfarvet glorie, der siger “Her for hjælp” flere gange i ringen.


Sæderne i form af bænke, afføring og afføring kan bruges af købere og dem, der søger råd om produktet. På udstillingsvinduerne er der oplyste “afsløringsbokse”, der præsenterer Google-produkter og gør det muligt for forbipasserende at interagere med dem ved hjælp af augmented reality-teknologi.

De originale oplysninger blev vist på Google-bloggen, som du kan finde på denne adresse.

https://blog.google/products/devices-services/google-store-nyc/


3D-udskrivning fra naturlig kork


Naturkork har også fundet sin plads i 3D-trykningsindustrien, der har udviklet sig i flere år. De er filamenter, dvs Materialer, der anvendes til 3D-udskrivning ved at deponere det smeltede materiale. Den europæiske producent af 3D-filamentfarve ColorFabb udviklede et innovativt filament kaldet corkFill i 2015 og siges, som navnet antyder, at tilbyde korklignende egenskaber, fordi det er en blanding af kork og ColorFabb PLA / PHA-filament.

https://colorfabb.com/corkfill

De fotos, der er tilgængelige på virksomhedens websted, viser et højt detaljeringsniveau og meget flotte farveresultater fra udskrifter lavet med det nye korkfilament. Da det er baseret på PLA / PHA-filament, er udskrivning lettere og kræver ikke en opvarmet build-platform (HBP) på 3D-printeren.


PLA er et af de mest populære filamenter, der bruges i 3D-printere. Forkortelsen PLA står for polylactid eller mælkesyre. Interessant nok bruges majsmel eller sukkerrør til at fremstille dette materiale. PLA betragtes som et biologisk nedbrydeligt og biokompatibelt materiale – det bruges i implantater eller stents og i mange andre produkter, som vi bruger hver dag.


I 2019 lykkedes den portugisiske studerende Tatiana Antunes, som rapporteret af portalen https://3dprinterchat.com/, at producere et 100% biologisk nedbrydeligt korkfilament til 3D-udskrivning. Hun udviklede denne metode ved University of Aveiro (UA) som en del af sin kandidatafhandling i materialevidenskab. Emnet for hendes arbejde var problemet med dannelse af korkaffald i produktionen af ​​naturlige propper.


De bedste korkinspirationer


På denne vanskelige tid, hvor mange mennesker arbejder eksternt eller har nedetid på grund af coronavirusepidemien, opfordrer vi dig til at tage denne tid til at se på vores tværsnitsinspirationer vedrørende kork, hvor vi viser fordelene ved dette fascinerende materiale ønsker at præsentere så omfattende som muligt.

Få mennesker ved det, men siden 1912 er Glassberries Design Awards en årlig konkurrence om emballagedesign. Konkurrencekonceptet blev inspireret af glassets livscyklus og er baseret på fire søjler: solid identitet, kreativitet, innovation og bæredygtighed.
Glassberries Design Awards yder et klart bidrag til innovation og produktudvikling baseret på fire principper: vækst, time-to-market, industrielt design og løbende forbedring af kundeservice.

Det er konstant bekymret over miljøeffektivitet og socialt ansvar, støtter uddannelse, lokalsamfund og har en aktiv politik for at minimere miljøpåvirkningen.
Vi præsenterer også et design af Cristian Carvalho og Francisco Cardoso, der naturligvis har en interessant flaskeprop med et betræk lavet af naturlig kork.


En anden interessant idé til brug af kork er også en dekoration i form af et verdenskort, som i stigende grad vælges af miljøbevidste kunder til en interessant dekoration, f.eks. B. til et børneværelse, men ikke kun. Et sådant kort fungerer også godt på kontoret eller blot som et element i indretningen, hvor entusiastiske rejsende kan markere de steder, de har besøgt med flag.

Den kendte, men alligevel populære blandt eksperter fra branchen, er korkes korrekte tykkelse en populær måde at berolige et lydstudie ned. Det erstatter dristigt lydisoleret skum og ser ud til at være den næstmest populære brug af naturlig lydisolering efter at have boet i en boligblok og skulle stille væggen foran en lidt højere nabo.

De mest almindelige skiftende materialer, der anvendes her, er korkplader, kork i en rulle eller udvidet kork. Den mest anvendte tykkelse er en 10 mm kork.


Dekorativ kork bruges meget ofte som et ornament på væggene i badeværelset. Korrekt anvendelse forhindrer fugt, skimmel eller svamp i at trænge ind. Med et stort udvalg af vægpropper finder alle et mønster for sig selv. I vores butik finder du omkring 30 designs af væg korke, der ikke kun kan bruges i badeværelset, men også i soveværelset, køkkenet eller kontoret

Yoga er en industri, som kork også har meget at tilbyde. Træningskuber, måttepuder eller måttedæksler er fremragende alternativer til yogaprodukter fremstillet af syntetiske materialer. For ikke at nævne, at det da er produkter, der er mere holdbare og lettere at vedligeholde.

En endnu mindre kendt, men lige så vigtig rolle som kork er at isolere NASAs færger og satellitter. Colossal Space Shuttle’s kolossale eksterne brændstoftank er delvist isoleret af 497 pund kork taget fra barken på 225 korkeg i Portugal, ifølge New York Times.

Korken blandes med et andet materiale for at isolere den 154 meter store tank, der transporterer koldt flydende brint og ilt til færgens tre hovedmotorer.
Tanken er det eneste segment af skytten, der ikke genbruges. Det smides 70 miles højt og smuldrer ned i Det Indiske Ocean.
Tanken blev bygget af Martin Marietta Corporation på Bay Street. Louis, Missouri. Virksomheden købte £ 45.000 kork til et antal eksterne tanke og adskillige jordprøver.


Bestil Prøver
Copy link
Powered by Social Snap