BLOG

Udvidet kork guitar


Verdens første elektriske korkguitar blev udviklet i Viana do Castelo af designeren João Rodrigues. Det vigtigste materiale, der bruges til at fremstille denne guitar, er ekspanderet kork, som normalt bruges som belægning og termisk isolering i bygninger. De resterende 25% af denne unikke guitar er genvundet træ, der bruges til skulderen og midten af ​​kroppen, hvilket gør instrumentet lettere og grønnere.


”Da jeg startede projektet, søgte jeg på hele internettet og kunne ikke finde nogen steder i verden, at nogen havde bygget en korkguitar. Der var en i Portugal, men det var naturkork,” siger Jose Rodrigues. Det tog to år at bygge guitaren. Den er lavet som en del af kandidatafhandlingen. Kunstneren brugte det første år på akademisk forskning og det næste på at designe og fremstille et instrument, hvis masse er 75 % ekspanderet kork. Projektet startede i 2019 med et brand lanceret af Joao Rodrigues og hans kollega. Firmaet Mai’Land Guitars tilbyder allerede sådan en guitar til 1000 euro og flere etuier lavet af ekspanderet kork.


Mai’Land Guitars guitar blev officielt præsenteret af Alto Minho den 12. november 2019 ved en koncert i Viana do Castelo Cultural Center som en del af programmet for det 8. National Meeting of Design Students (ENED), der vil blive afholdt i hovedstaden i år med temaet “Design, Industri og Håndværk”.

Alle produkter skabt af João har et stilfuldt design, minimal finish, stærke portugisiske egenskaber og bruger kork. I øjeblikket er designeren/musikeren allerede ved at udvikle en ny guitar, mens han forbedrer håndværket af denne smukke første model. En anden nyhed i 2020 var instrumentkassen lavet af naturlige korkplader (90%) og træ, hvilket giver en solid og let struktur. Alt træ brugt til guitaren eller etuiet er genbrugt.


Spray kork – påføring


Efterhånden som bygningsvidenskaben udvikler sig, forsøger vi at bruge de nyeste teknologier til at finde de rigtige løsninger. Nogle gange kan denne teknologi blande gamle og nye måder, og den behøver ikke at være giftig. En spraykork er et glimrende eksempel på en innovativ og gennemprøvet løsning til bygning af udvendig beklædning, termisk isolering og vandtætning ved brug af gamle, naturlige byggematerialer.

Spraykork er et alternativ til maling eller stuk med en blanding af 80% korkgranulat og 20% ​​vandbaseret maling tilgængelig i mange farvevarianter. Spraykorken ligner meget stuk. Dens overflade er struktureret og føles blød. Det ligner meget malingen, kun tættere. Den kommer i lige så mange farver som enhver farve, og du kan også tone den.

Du kan bruge en spraykork på næsten enhver overflade, som du maler med traditionel maling. Du kan sprøjte det direkte på alle slags ydervægge i dit hus. Korkstrukturen skaber også en flot skridsikker overflade, hvilket gør den perfekt til terrasser og gangbroer. Kork føles ikke så varmt som murværk og sten, hvilket gør den ideel til poolterrasser. Som alternativ til sprayskum kan du også bruge en sprøjteprop i udsparingerne på indervæggene til at tætne lufthuller.

I modsætning til skum med lukkede celler er spraykork åndbar og tillader fugtdamp at passere igennem, så den tørrer hurtigere. Denne påføringsmetode kan også beskytte trævægge mod skimmelsvamp og råd ved at fungere som et beskyttende bindemiddel på træet. Spraykorken kan også påføres direkte på indvendige vægge, hvis du kan lide denne indretningsstil.


Kork er en meget vedvarende ressource, typisk hentet fra regeringsbeskyttede skove, certificeret af Forest Stewardship Council – Forest Stewardship Council (FSC) i Portugal. Træbark høstes hvert niende år i 150-250 år. At samle kork skader ikke træerne. Derudover er granulatet, der anvendes i aerosolpropper, typisk affaldsbiprodukter fra korkpropindustrien.

Spraykorken er en blanding af 80% korkgranulat og 20% ​​vandbaseret maling, påført med sprøjtepistol og trykluft. Fordi spraykork indeholder 80 % kork, reducerer det frigivelsen af ​​mikroplast fra malingnedbrydning. Sammenlign dette med andre elastomer malinger, der bruger mere syntetiske forbindelser i stedet for.

Den sprøjtede kork lukker huller og luftlækager meget godt, og en tæt bygning er et stort skridt mod en termisk effektiv bygning. En spraykork kan påføres enhver korrekt forberedt overflade – stuk, stål, aluminium, træ, mursten, vinyl, klapplade og andre. Du kan bruge det på en række forskellige overflader.


Affald og støv klæber sjældent til korkoverfladen, og når de opstår, kan overfladen vaskes af. Efter ti år, som enhver maling, kan finishen falme i solen og skal muligvis påføres igen. En sprayprop har tilsyneladende uendelige fordele. Som et vedvarende råmateriale og byggemateriale er det et attraktivt valg til en bred vifte af anvendelser. Det bruges i mange applikationer, da det klæber til træ, metal, plast og beton og bruges både i og udenfor bygninger. Fungerer i ethvert klima; Det er modstandsdygtigt over for UV-stråler, atmosfæriske stoffer og hagl, høje og lave temperaturer, slid, svampe og skimmelsvamp.

Den er endda brandsikker, opfylder europæiske E-klasse standarder og udsender ingen giftige dampe, når den ulmer. Kork kan øge brandmodstanden af ​​en bygnings ydre i brandudsatte områder. Den sprøjtede kork bidrager til konstruktionens varmeisolering, tætner luftspalter i bygningen og absorberer lyd. Fastgørelse af en spraykork på ydersiden af ​​en bygning er en nem måde at isolere en eksisterende færdig struktur på. Spraykorken afviser vand (gør det vanskeligt for murværket at absorbere vand), mens den forbliver åndbar, hvilket tillader damp at trænge ind. Når væggene er slidte, kan du sprøjte dem med en sprayprop, hvilket sparer arbejdskraft og penge og reducerer byggeaffald. Det revner ikke og er mere fleksibelt end maling og stuk. Det er allergivenligt og selvrensende, da sediment og støv ikke så let klæber til overfladen.


Lambourde isoleringsplade


Lambourde isoleringsplade

LAMBOURDÉ er et hurtig påføringssystem designet til lavtykkelsesisolering og bygningsrenovering. Brugt til mekanisk fastgørelse til gulv eller væg giver den: perfekt termisk og akustisk isolering under træ- eller gipsplader. Materialet er 100% naturligt. Det har hidtil usete termiske og akustiske egenskaber. Takket være de plansiddende lameller er materialet let at lægge og sikrer mekanisk stabilitet.


Lambourde isoleringsplade

Det virker i et meget bredt temperaturområde, fra -180 ° C til 120 ° C. Ved meget høje temperaturer udsender det ikke giftige stoffer som kuldioxid. Den samlede produkttæthed er omkring 110 kg/m3. Brandreaktionsklassen er markeret med bogstavet E i den europæiske specifikation. Lydabsorptionskapaciteten kan nå op til 59 dB, når du bruger dette produkt. Takket være den portugisiske løsning giver strimlerne, der er indlejret i korken, dig mulighed for at lægge både gipsplader og OSB-paneler.


Lambourde isoleringsplade

Efter montering er Lambourde-pladen modstandsdygtig over for mange kemikalier, insekter og gnavere. Den kan bruges i vægge, gulve og lofter. Det bruges også til at forhindre kulde i at slippe ud af kamre, hvor lav temperatur er påkrævet. Nogle gange bruges det også til vibrationsisolering af maskiner og enheder. Denne kork er velegnet til nybyggeri såvel som til renovering og genopbygning.


Absorption af vibrationer af kork i industri og byggeri


Kork har en speciel vibrationsisolerende materialeformel, der kombinerer ydeevne med miljøhensyn. Med udviklingen af infrastruktur og urbanisering øges betydningen af et akustisk miljø af høj kvalitet for menneskers velvære.

Mennesker rundt om i verden er mere bevidste om, hvilken indflydelse akustik har på deres dagligdag og forventer en akustisk oplevelse af højere kvalitet.

På den anden side kræver tendenser inden for områderne bæredygtighed, genbrug og cirkulær økonomi et stærkere fokus på affaldsminimering og miljøforurening. Korkbaserede lyd- og vibrationsisoleringsløsninger udvikler sig for at imødekomme disse tre presserende behov.


Selvom kork har en højere tabsfaktor end gummi – hvilket er essentielt for dæmpningsfunktionen og dermed energiafgivelsen – er anti-vibrationsgummi isolerende og giver meget lidt dæmpning.

Kombinationen af de to materialer som en kork-gummi-komposit giver yderligere egenskaber som et vibrationsisolerende materiale. Intet materiale kombinerer procesydelse og håndtering med en sådan perfektion og mangfoldighed, hvilket tilføjer modstandsdygtighed over for mekaniske og termiske effekter samt kemisk kompatibilitet i produkter, der er nemme at skære og forme til endelig brug.


De usædvanlige egenskaber ved kork bliver i øjeblikket testet i højhastighedstog. Specielle korkgulve i form af en let kompositstruktur findes oftere og oftere i de indre gulve i passagervogne. Der er skaller af aluminiumslegering på begge sider.

Som med alle mobilitetsmodeller er reduktion af vægten af jernbanevogne afgørende for energiforbruget. Krav såsom inkludering af HVAC (varme, ventilation, aircondition) systemer, støjreduktion, øget varmeisolering, design alsidighed og sikkerhedsbestemmelser for kollisionsstrukturer har normalt en fællesnævner: vægtøgning. Korkkompositter hjælper med at reducere det.


Kork i moderne kunst


I moderne kunst spiller kork en stadig vigtigere rolle. Almindelige vinpropper kan også blive et kunstværk med de rigtige hænder. En af de nutidige kunstnere, der bruger dette økologiske materiale, er Daniel Kubini, født i Tjekkoslovakiet i 1983. Spektakulære korkportrætter i stort format er skabt med vinpropper.

I sit studie på Wasserfeldstrasse satte han et særligt eksempel og sit første store værk: Freddy Mercury, tidligere forsanger i gruppen “Queen”. Med 330 timers arbejde og næsten 12.000 propper skabte han et maleri i storformat. Hans andet værk er en globus med en diameter på 160 cm og en højde på 2 meter, som kunstneren skabte på 2 år, og omkring 17.000 propper.


I en anden del af Europa bor den albanske Saimir Strati, hvis berømmelse gav genlyd verden over. Den er opført i Guinness Rekordbog med seks af dens gigantiske mosaikker. Strati påførte sin korkmosaik på facaden af ​​Sheraton Hotel i Tirana på 27 arbejdskrævende dage: 229.764 propper fordelt på et areal på 91,87 kvadratmeter. Det satte ny verdensrekord for den største korkmosaik.

Endnu mere spektakulære værker er af Alexandre Farto, også kendt som Vhils. Hans kæmpe værker er tænkt som et element i bylandskabet. Den portugisiske kunstner Vhils, der er kendt for sine portrætter skåret direkte ind i væggene i bygninger rundt om i verden, eksperimenterede for nylig med kork og skabte en gigantisk, næsten frisisk scene af ansigter, ord og mønstre kaldet Contraste.


Værkets elementer er forskellige i dybden, hvilket gør det bølgende, når øjnene bevæger sig, som om fragmenterne nåede beskueren. Ansigter gengives i en plettet, næsten pixeleret tæthed, fremstår klare i visse vinkler og forsvinder fuldstændigt fra andre.

Kontrasten er stor, kompleks, støjende og svinger, uanset hvordan vi ser på den. Værket kan nu ses i Covilhã, Portugal, i Portugal Telecoms datacenter.


Måder at skære en kork på


Når man lægger parketplanker eller fikserer kork som vægbeklædning, er det normalt uundgåeligt at skære i størrelse. Fordi korkbrædder har en bestemt størrelse, ligesom vægge eller gulve. Korkbrædderne skal derefter muligvis skæres lidt af på den ene side, så overfladen kan dækkes helt og ingen kant udelades.

Inden du starter skæreprocessen, skal du bruge de rigtige værktøjer. Egnet skæretilbehør bør overvejes. Hvilken kniv eller sav du kan bruge her afhænger også af tykkelsen af ​​de respektive korkplader.

Følgende skæreværktøjer anbefales derfor: en udskæringskniv eller en skarp tapetkniv, der er velegnede til tynde korkark.


Til dette skal du dog skære flere gange, kun let tryk på kniven er vigtig, dette giver dig en ren skærkant, så korkbrættet ikke går i stykker i kanten.

Til tykkere kork kan du bruge et stiksav eller tynde træsavblade. Ved tilslutning saves langsomt og uden tryk

Inden du gør dette, skal du klemme korkpladen mellem de to klemmer og markere grænsefladen med en lamel, så snitkanten er præcis.

Håndsaven er derimod velegnet til paneler af medium tykkelse. Også i dette tilfælde skal du klemme brættet og så det langsomt.


Hvad angår de mere sofistikerede korkprocesser, der er mere tilbøjelige til at blive brugt til at fremstille korktilbehør til kommercielle formål, er to værd at nævne: laserskæring og CNC -skæring. Den første kan ses i videoen herunder. Det bruges hovedsageligt til fremstilling af korkunderlag

https://www.youtube.com/watch?v=Q-FiA-RGQEg

En revanche, la découpe CNC n’est pas moins précise, utilisée avec un bouchon de plus grandes dimensions, vous pouvez voir dans cette vidéo :

https://www.youtube.com/watch?v=JgrWMFLOvJQ


Korkpulver og granulat – økologiske anvendelser


Korkpulver og granulat er de vigtigste biprodukter fra korkindustrien, en af de førende økonomiske aktiviteter i Portugal og andre Middelhavslande. Mange applikationer til dette produkt forventes at spænde fra korkpropper til agglomerater og briketter til brug som et adsorbent til behandling af gasformige emissioner, vand og spildevand.

Korkbiomasse blev brugt i sin oprindelige form som et biosorbent til tungmetaller og olier, og er også en aktiv kulstofforløber til fjernelse af organiske forurenende stoffer i vand og flygtige organiske forbindelser i gasfasen.

Anvendelse af kork til at løse miljøproblemer, nemlig olieudslip, er den første kommercielle anvendelse af sorbents potentiale. De mange forskellige råvarer, der kan produceres eller udvindes fra kork, har tiltrukket mange forskeres opmærksomhed.


Korkens kemiske sammensætning er blevet undersøgt siden 1700 -tallet (Conde et al., 1998), men fuld viden om korkens kemiske egenskaber og endnu mindre af alle dens potentielle anvendelser og transformationer er endnu ikke fuldendt.

Derudover har den portugisiske korkindustri siden begyndelsen af det 21. århundrede investeret i forskning og udvikling: Alene i perioden 2000-2002 blev der registreret 35 patenter, mens der i det foregående årti kun var 19 registreret.

Ifølge de portugisiske standarder NP-114 og NP-273 er korkpulver et materiale med dimensioner mindre end 0,25 mm (Gil, 1997). Der er forskellige typer korkpulver afhængigt af oprindelsen: formaling, granulering eller formaling af pulver; rengøringspulver, ingen forurening; efterbehandlingspulver fra skære- og slibningsoperationer; efterbehandlingspulver til agglomererede korkplader; efterbehandlingspulver af agglomereret kork og skiver; isoleringspulver til korkplader (Gil et al., 1986).


En blanding af disse pulvere betragtes som “flammende pulver”, da det bruges til at fodre kedler på grund af dets høje brændværdi (Fernandes et al., 2010; Gil, 1997). Andre anvendelser omfatter anvendelse som fyldstof, blandet med klæbemidler, for at forbedre kvaliteten af propper, produktion af linoleum, anvendelse i agglomerater, briketter, landbrugssubstrater, kemiske kilder (ekstrakter)

Som et miljøvenligt og billigt materiale kan korkpulver også bruges til at producere aktiverede carbonatomer med høje specifikke overfladearealer, der kan sammenlignes med kommercielt tilgængeligt aktivt kul, eller det kan bruges direkte til adsorption af forurenende stoffer som et biosorbent. Det bruges også kommercielt som et absorberende middel under olieudslip


Kork som grundmateriale til konstruktioner i flere lag


Kork er perfekt egnet som byggemateriale til forskellige typer laminater og underlag. Du kan bruge den som en krydsfinerkerne eller i gipsvæg. Den omfattende brug af flerlags panelmaterialer har gjort det til det foretrukne materiale i forskellige brancher og applikationer, såsom flade, massive og flerlagede dørpaneler, superisolerede vinduesrammer, kontorskilleplader og marine.

Agglomereret kork kan betragtes som et egnet materiale til brug som kernelag i sandwichpaneler: den udviser høj slagfasthed, gode termiske og akustiske isoleringsegenskaber og fremragende vibrationsdæmpende egenskaber (Gil 2007; Fortes et al. 2004).


Kork er et naturligt materiale med en cellulær struktur med et interessant sæt egenskaber til sandwichstrukturer, dvs. lav densitet, meget lav permeabilitet for væsker og gasser, høj komprimerbarhed og dimensionel genvinding, lav ledningsevne, kemisk stabilitet og holdbarhed (Pereira 2007).

Flere undersøgelser har allerede overvejet brugen af ​​ekspanderet kork som grundmateriale, inkl. carbon-epoxy sandwichpaneler (Reis og Silva 2009; Castro et al. 2010). Ekspanderet korkagglomerat er et 100% naturligt korkprodukt, fremstillet af korkaffald og restprodukter, eller industrielt korkaffald, der ikke er egnet til anden anvendelse (Diaz et al. 2003; Ferreira og Pereira 1986; Pereira og Ferreira 1989).


Ekspanderede korkagglomerater fremstilles ved hjælp af korkgranulat i en lukket autoklav ved høj temperatur (omkring 300 C) og tryk (omkring 40 kPa) uden brug af lim (Pereira og Ferreira 1989; Baptista og Vaz 1993).

Disse procesbetingelser fører til: ekspansion af plugceller og den termokemiske nedbrydning af cellevæggen (Pereira 1992) samt frigivelse af biprodukter, der fungerer som naturlige lim mellem agglomeratgranulerne (Pereira 1992; Amen-Chen et al. 2001; Rosa og Fortes 1988a)).

Sådanne miljøvenlige, lette og billige sandwichpaneler kan bruges som en del af ikke-strukturelle strukturer, såsom skillevægge. Brugen af ​​sandwichstrukturer er vokset støt i løbet af det sidste halve århundrede.


Kork – den bedste måde at få et hvinende gulv på


Un sol qui grince est un problème omniprésent et le grincement peut être irritant et rendre la vie difficile. Beaucoup de gens endurent simplement ce grincement atroce au lieu de le combattre. C’est peut-être juste parce que les gens ne savent pas comment s’en débarrasser.

Afhængigt af årsagen til hvinende, kan det normalt fjernes meget let og hurtigt på egen hånd uden hjælp fra en specialist. En af hovedårsagerne er, at når plankerne bliver mindre, tørrer de ud, de passer ikke tæt ind i hinanden, og der er huller mellem tilstødende planker. Når du går på sådan en planke, bevæger den sig, rører ved naboplanken og den knirker.


Et andet almindeligt problem med knirkende gulve er forkert eller dårlig kvalitet til fastgørelse til bjælkerne eller loftbjælkerne på brættet eller forskellig fastgørelse af brædderne. Dette skyldes det faktum, at forskellige murbrokker lægger sig mellem parketten og betonbelægningen eller understøtningen er for tynd. Afhængigt af om hele gulvet eller dele af det knager, er der også flere måder at fjerne uønsket støj på.

Men hvis du har mulighed og lidt fritid, kan du bruge en korkpude, gerne 2-3 mm lagt i en 45 graders vinkel. Først og fremmest er det nødvendigt at vurdere, hvilken kælder panelerne skal placeres og vigtigst af alt, hvordan (og hvis det er relevant) er niveau. I dette tilfælde er et tyndt korkunderlag tilstrækkeligt, hvis du ikke vil bruge tykkere underlag med sømme, der flugter med panelfuger.


L’expansion sur les murs est à nouveau nécessaire, car à mesure que la température augmente, les panneaux peuvent augmenter leur volume, qui augmentent et commencent à craquer ou des espaces se créent entre les panneaux. Cela provoque à son tour l’infiltration d’eau et l’apparition d’autres fissures.

Hvad hvis det ikke var alt gulvet knirkende, men kun en del af det, hvilket er når de mest almindelige steder normalt er langs fortovene fra rum til rum. Det er nødvendigt at lave et hul i problemområdet med et 8 mm bor.

Sæt røret i en 45 graders vinkel i hullet under brædderne, og tryk på monteringsskummet, inden du ryster flasken i cirka 30 sekunder. Materialet ophobes efter 2-3 timer, hvorefter du let kan gå på dette tidspunkt. Knitren bør ikke forekomme.


En kork på lofstrum – en funktionel løsning


Kork på lofstrum er en gennemprøvet isolering lavet af åndbare og diffusionsbestandige materialer. Et sådant gulv ældes ikke, har lydisoleringsegenskaber over gennemsnittet og er meget modstandsdygtigt. På grund af de naturlige bobler, der dannes under den naturlige ekspansion af korkmaterialet under varmebehandling, har det en meget god varmelagringskapacitet.

Valget af kork har også en vigtig indvirkning på sikkerheden i tilfælde af brand. Kork antænder ikke hurtigt, det lyser simpelthen og er et produkt af det, man kalder selvslukkende. De mange fordele omfatter modstand mod råd, svamp og meldug og næsten lugtfri efter kort ventilation. Oftest lægges en sådan kork oven på OSB -plader eller direkte på loftsstøtterne.


Kork er også velegnet til tagisolering. Ekspanderet kork limes eller fastspændes f.eks. På det indre af taget, hvilket ikke er en vanskelig opgave i tilfælde af en konstruktionsstang. Disse paneler er lette og lette at skære. Af denne grund er de gode til opvarmning og lydisolering.

Isolerende korkplader fås i forskellige tykkelser. Jo tykkere filmen er, jo bedre isolerer den. Det anbefales at bruge plader omkring 15 cm tykke til at isolere taget med kork. For at undgå varmetab gennem termiske broer kan panelerne lægges diagonalt til hinanden. Dette vil gøre isoleringen mere effektiv i disse vanskelige områder.

Bestil Prøver
Copy link
Powered by Social Snap