Hvorfor er naturlig kork ikke et andet eksempel på greenwashing?

Greenwashing er “forbrugernes bedrag af en virksomheds miljøpraksis eller de miljømæssige fordele ved et produkt eller en service.” »Det kan dog også praktiseres, bevidst eller utilsigtet, af regeringer eller andre enheder, der kommer med vildledende udsagn om miljøpræstationer eller påvirkninger af deres aktiviteter. Her er 3 udvalgte eksempler på greenwashing.

1) Skjult kompromis

Dette eksempel fokuserer på en snæver miljøfunktion og forsømmer hensyntagen til større, bredere miljøspørgsmål. Eksempler omfatter teknologier, der fremmer energieffektivitet uden at afsløre farlige materialer, der bruges i produktionen.


Hvorfor gælder dette ikke for naturkork?

For eksempel fremstilles ekspanderet kork af korkgranulat opvarmet til høje temperaturer i specielle kar. I disse kar produceres en naturlig ingrediens, der binder granulatet – suberin – som gør det muligt at få korkpaneler uden brug af kemikalier.

2) Uklar formulering

Det er meget generelle og uklare udsagn, som derfor kan blive misforstået af forbrugerne. Et eksempel kunne være at bruge ordet “naturlig” for at fremhæve de miljømæssige fordele ved et produkt eller en tjeneste. For eksempel er arsen og uran “naturlige” ingredienser, men de er også giftige.


Korkproduktionsprocessen er fuldstændig gennemsigtig

Kork fås ved delvist at fjerne egetræets bark. Dette er en bæredygtig proces, der finder sted uden at skade træet eller den omgivende flora og fauna. Barken bruges ikke til udvinding og brug
ingen kemikalier.

3) Falske bæredygtighedsmærker

Nogle virksomheder skaber “bæredygtighed”-certificeringer eller etiketter, der simpelthen er falske. De kan vildlede forbrugere ved at skabe illusionen om, at et produkt eller en service er blevet uafhængigt certificeret som miljømæssigt bæredygtig gennem en legitim tredjepartsrevisionsproces, mens det i virkeligheden ikke er tilfældet.


Naturkork har et globalt anerkendt FSC-certifikat.

Akronymet FSC står for Forest Stewardship Council. Det er en international non-profit organisation og medlem af ISEAL – en global sammenslutning af sociale og miljømæssige standardsystemer. Certifikatet er baseret på principperne, kriterierne og indikatorerne for god skovdrift og er udstedt af ovennævnte FSC Council.

Hvad er principperne, kriterierne og indikatorerne for god skovforvaltning?

Det er et normativt dokument udviklet i 1994, baseret på viden og erfaring fra økologer og generationer af skovbrugere – både teoretikere og praktikere. Ved udviklingen af ​​dokumentet tog FSC-rådet ud over disse elementer også hensyn til resultaterne af moderne uddannelse og skovforvaltningens funktion.

Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap