Kork i transport

Kork i transportmidlerne spiller en nøglerolle som isolerende foranstaltning, reducerer køretøjets vægt og vil bidrage til at reducere energiforbruget. Den fungerer også som dekorative elementer, fx i tilfælde af biler eller fly. Det er endda et nøglemateriale, når det kommer til sikkerhed. Dette er tilfældet med raketter og landere fra rumorganisationer som NASA.

Jernbaneindustrien er et af de segmenter af økonomien, hvor energiforbruget er vigtigt i forbindelse med økonomi og økologi. Brugen af ​​korkkompositter hjælper med at reducere vægten og som et resultat reducere omkostningerne ved at drive tog. Derudover er termisk komfort og den manglende støj vigtig for passagererne, som også er markant påvirket af trafikpropper. De høje spændingsparametre for korkkompositter udviklet i laboratorier med jernbanepassagerers sikkerhed i tankerne er også væsentlige.


Det er også værd at nævne, at det tyske firma Siemens er medforfatter til en løsning, der tillod brugen af ​​et let og elastisk korkgulv i Warszawas metro. Den sidste, ikke mindre vigtige parameter for korken er brandsikkerhed.

Sidstnævnte parameter var hovedårsagen til, at NASA har brugt en blanding af kork og andre materialer i næsten et halvt århundrede for at beskytte skindet på sine raketter, som skal tåle ekstreme temperaturer, mens de bryder igennem atmosfæren.


I fly bruges kork til at skabe finish eller, som i tog, til at reducere vægten af ​​maskinen. I lystbåde, ved siden af ​​teaktræ, er det den mest populære løsning. Den passende korkkomposit er modstandsdygtig over for fugt og varme fra solen.

Et meget populært sted, hvor der bruges kork, er også bilindustrien. Mærker som BMW og Mercedes bruger en korkfinish til bilinteriør, såsom instrumentbrætter. Også populær er gummi-kork og dens anvendelse i form af biltætninger som et mere økologisk alternativ til gummi.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap