Kork som grundmateriale til konstruktioner i flere lag


Kork er perfekt egnet som byggemateriale til forskellige typer laminater og underlag. Du kan bruge den som en krydsfinerkerne eller i gipsvæg. Den omfattende brug af flerlags panelmaterialer har gjort det til det foretrukne materiale i forskellige brancher og applikationer, såsom flade, massive og flerlagede dørpaneler, superisolerede vinduesrammer, kontorskilleplader og marine.

Agglomereret kork kan betragtes som et egnet materiale til brug som kernelag i sandwichpaneler: den udviser høj slagfasthed, gode termiske og akustiske isoleringsegenskaber og fremragende vibrationsdæmpende egenskaber (Gil 2007; Fortes et al. 2004).


Kork er et naturligt materiale med en cellulær struktur med et interessant sæt egenskaber til sandwichstrukturer, dvs. lav densitet, meget lav permeabilitet for væsker og gasser, høj komprimerbarhed og dimensionel genvinding, lav ledningsevne, kemisk stabilitet og holdbarhed (Pereira 2007).

Flere undersøgelser har allerede overvejet brugen af ​​ekspanderet kork som grundmateriale, inkl. carbon-epoxy sandwichpaneler (Reis og Silva 2009; Castro et al. 2010). Ekspanderet korkagglomerat er et 100% naturligt korkprodukt, fremstillet af korkaffald og restprodukter, eller industrielt korkaffald, der ikke er egnet til anden anvendelse (Diaz et al. 2003; Ferreira og Pereira 1986; Pereira og Ferreira 1989).


Ekspanderede korkagglomerater fremstilles ved hjælp af korkgranulat i en lukket autoklav ved høj temperatur (omkring 300 C) og tryk (omkring 40 kPa) uden brug af lim (Pereira og Ferreira 1989; Baptista og Vaz 1993).

Disse procesbetingelser fører til: ekspansion af plugceller og den termokemiske nedbrydning af cellevæggen (Pereira 1992) samt frigivelse af biprodukter, der fungerer som naturlige lim mellem agglomeratgranulerne (Pereira 1992; Amen-Chen et al. 2001; Rosa og Fortes 1988a)).

Sådanne miljøvenlige, lette og billige sandwichpaneler kan bruges som en del af ikke-strukturelle strukturer, såsom skillevægge. Brugen af ​​sandwichstrukturer er vokset støt i løbet af det sidste halve århundrede.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap