Kork propp – perfekt mod fugt


Fugt er banen for mange lejligheds- og husbrugere. Dette er utvivlsomt et stort problem, der ikke er let at løse. Overdreven fugtighed med hyppig underophedning af værelserne eller dårlig ventilation fører til udseende af skimmelsvamp og svampe, som er sundhedsfarlige.

Fugt forekommer ofte i nybyggede bygninger, der ikke er tørret ud tilstrækkeligt efter byggeriet. I eksisterende lejligheder er dårlig varmeisolering af væggene imidlertid en almindelig årsag til udseendet af skimmelsvamp. Hvad skal jeg gøre for at undgå uønsket fugt og dens konsekvenser? Vælg en naturlig korkpropp, der har usædvanlige egenskaber på grund af sin specifikke struktur.


Fordele ved korkproppen


I sin sammensætning indeholder kork tanniner og ikke proteiner, så det er ikke udsat for de skadelige virkninger af fugt og vigtigst af alt forrådnelse. Et andet specielt træk er den lave hygroskopicitet – ingen vanddampabsorption. Dette er en meget vigtig fordel, der skal tages i betragtning, når du vælger råmaterialet til vores væg eller loft.

Fugt sætter sig normalt i dårligt isolerede områder og tiltrækker støv. Over tid dannes der skimmel i disse områder. I tilfælde af en kork takket være den ovennævnte hygroskopicitet vil en sådan situation ikke opstå – den laveste blandt de materialer, der anvendes til konstruktion af vægge. Derudover er det et antistatisk materiale – det tiltrækker ikke støv, hvorfor det er et ideelt antiallergisk materiale. Ved at vælge en kork er vi sikre på, at skimmel eller svamp ikke vises på overfladen. Meget ønskeligt råmateriale


Meget ønskeligt råmateriale


Kork i andre lande er et meget ønskeligt råmateriale, der kun forhindrer skimmel eller svamp, men som også er nyttigt, når dette problem opstår. Efter at de deformerede vægge er tørret, monteres der en stikkontakt på dem. Det er en reel, naturlig barriere mod mycelium. Kork kan også isolere det indre af værelser fra de skadelige virkninger af stoffer indeholdt i nogle byggematerialer.

På grund af sin usædvanlige struktur og parametre bruges prop i mange husstande og kontorer både som et dekorativt produkt og som beskyttelse mod støj, kulde eller fugt. En bred vifte af farver og mønstre giver dig mulighed for at arrangere ethvert rum, hvilket helt sikkert vil oversætte til et naturligt og økologisk design.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap