Bark af korkeg – forskellige anvendelser


Den største værdi af egetræ er barken, som har fundet bred anvendelse i mange områder. Barken på korkeg er fugtbestandig, temperaturbestandig, går ikke mugne, rådner ikke.

Takket være disse fordele har det været det bedste materiale til terrarier (som korkrør, korkhule, korkgrene osv.), Paludariums, vivariums, plantesammensætninger (tillands, orkideer) eller i sofistikerede haver i årevis. Dens specifikke og unikke struktur gør det meget eksotisk.


Terrarium, Zoologie oder Floristik


I terrarier anvendes korkegebark som et naturligt, sikkert og permanent træ til klatring af krybdyr, padder, arachnider og insekter. Der kan også være elementer i indretningen – lette og permanente skjulesteder (også til store og tunge slanger), korkrør, korktunneler, korkhuler.

De kan også bruges som elementer til plantning og tilslutning af planter, for eksempel Tillandsia, Orchidea, Crypthantus, Bromelia. Imidlertid bruges korkeg i zoologi som kviste og huler til papegøjer og andre fugle. Derudover kan det være et element for gnavere at klatre og lege med, for eksempel degu, egern osv. Det er deres naturlige skjulested.


Korkrohr


Det beskåret træ modner i ca. 7 år, før det rådner og krymper i midten. Efter denne tid trækkes træet indefra og slås ud med enkle værktøjer.

Denne proces er derfor kedelig og langvarig, hvilket i forbindelse med transporten skaber omkostninger og påvirker varens markedsværdi. Dette er dog det eneste træ, hvis bark har en så bred vifte af anvendelser på grund af dets egenskaber. Sådan fremstilles korkrøret. Kæmpe korkrør bruges i haven, dekorere haver eller rockeries på en meget eksotisk og sjælden måde.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap