Vil du have en øko-væg? Prøv kork!

Det er ret trendy at være en øko-person i disse dage. Bare vis, at du holder af det miljø, der omgiver os, og at du vil have et godt ry blandt mennesker. Nu spekulerer mange mennesker i, om det virkelig er muligt altid at være miljøvenlig. Økologiske produkter er normalt kendt for at være af dårlig kvalitet eller høj pris. Nogle spekulerer også på, om det virkelig er muligt at være miljøvenlig, når man bygger et hjem. Prøv bare et par korkvægge!


Korkvægge


Kork? – Du vil spørge. – Men det bruges kun til vinpropper! Nå ikke nøjagtigt. Korkgulve, korkvægge … ja, du kan fremstille alt fra kork, hvilket også er det mest økologiske materiale, lige siden det er lavet af barken af ​​en korkeg, og det skader ikke træet overhovedet. Det er svært at forestille sig, at et materiale af bedre kvalitet ikke ville skade jordens skrøbelige miljø. Det er bare naturligt og meget let at genbruge, mens det er meget unikt (da det er et naturligt materiale, vil hvert stykke kork bare være forskelligt!) Og har også nogle interessante egenskaber: isolerende, termisk, akustisk blandt dem. Alt dette gør kork til et godt materiale til væggene eller gulvet i dit nye hjem. Sæt korkvæggen i børnehaven, så bliver den kun mere stille i hele huset.


Hvorfor korkgulve?


Hvem ville nøjagtigt være interesseret i et korkgulv? Naturligvis for det meste mennesker, der er for miljøet og ønsker at tage bevidste beslutninger om deres livsstil. Men ikke kun dem. Allergikere kan være interesseret i overfladenes modstandsdygtighed over korkjord over for støv og toksiner – de absorberer ikke, da det gør livet lettere for mennesker med støvallergi. Der er også en stor fordel, når korkgulve er bløde og polstrede – det letter kun et par ting og forhindrer sandsynligvis dine børn i at have smerter på gulvet efter et utilsigtet fald.


Her er tricket?


Hvor er tricket? Intet i denne verden er perfekt, og det betyder, at på trods af mange fagfolk er korkgulve som enhver anden etage – de skal passes. I tilfælde af korkmateriale betyder det, at pletter hovedsageligt forhindres ved korrekt forsegling og undgå skarpe genstande, der klæber sig til jorden. Dette betyder, at mens gulvet er perfekt til børnehaven, skal du sørge for, at barnet ikke ødelægger det.


Æstetik i korkvæggen


Vi nævnte det unikke ved hvert stykke kork, da materialet trækkes direkte fra naturens arme. Mange huse og lejligheder bruger også æstetikken i dette materiale og skaber nye og interessante designs. Det kan kun variere: fra korkvæggen, der bruges som tavle til fastgørelse af forskellige ting som billeder eller fotos, til kork, som er en væsentlig del af værelset. Mange designere kan godt lide at eksperimentere med det.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap