Kurken hoes voor bijen

Korkskabe er en innovativ tilgang til biavl, der fremmer biernes sundhed og samtidig giver alle fordelene ved moderne biavl. Vilde honningbier koloniserer normalt træhulrum – hulrum efterladt i træer af spætter, svampe eller andre ulykker. Disse hulrum har tykke, ru vægge og har normalt et volumen på omkring 40 liter. Det mest almindelige materiale i dette tilfælde er ekspanderet kork, selvom der også bruges teknisk kork. I Portugal støder vi ofte på såkaldte cylindriske korkkurve lavet af korkegebark.

Korkskabe efterligner træskabe så meget som muligt. Den naturlige korkforing uden tilsætningsstoffer giver isolering til fire tommer træ og er let. De ru indvendige vægge tilskynder bier til at fore deres hjem med immunforstærkende propolis. Bikubens lille størrelse er ideel til at støtte biernes sundhed, som bekræftet af forskere som Thomas Seeley.


Korkstader har alle disse bivenlige fordele og mere, mens de tilpasser sig til Langstroth-rammerne, der bruges af konventionelle biavlere. Forskning foretaget af italienske forskere har vist, at korkstader har en mere ensartet daglig indre temperatur end deres modstykker i træ, mere effektiv vinter termoregulering, kortere tid, der er nødvendig for at genoprette bistadens temperatur efter åbning (i forhold til ynglekammeret).

I sidstnævnte var temperaturfaldet under udtræk af karmen (5 min) lavere i korkstaderne end i træstaderne. På grund af det reducerede behov for opvarmning indtog familier mindre honning i vintermånederne, hvilket i gennemsnit sparede 3,5 kg honning pr. bikube under middelhavsforhold. Nedenfor er et link til en komplet beskrivelse af deres forskning: https://oppla.eu/casestudy/20812


Kork er et meget effektivt isoleringsmateriale med fremragende stødabsorberende egenskaber. På grund af dette har det en fremragende indholdsbeskyttelsesegenskab, hvilket gør det til et meget pålideligt emballagemateriale. Det er flammehæmmende og producerer ikke giftige gasser. En skridsikker overflade kan skabes ved blot at skære overfladen til.

Dens store fleksibilitet og uigennemtrængelighed er en af ​​de bedst kendte egenskaber ved kork. Kork er dog ikke træ, da det er dødt væv, det ER substans ligegyldigt, hvilket betyder, at ingen smag eller lugt frigives. Denne høje hygiejniske værdi er værdsat i mange kreative industrier. Brug af kork til design af bæredygtig emballage kan være en ideel løsning til mange typer produkter.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap