Korkmåtte til pladespillere


Mange ved det ikke, men kork er et nyttigt materiale selv i så snævert et område som fremstilling af pladespillere eller rettere grammofonmåtter. En grammofonmåtte beskytter plader mod ridser og forbedrer lyttekomforten. De mest populære grammofonmåtter er normalt gummi- og korkmåtter. Korkmåtter er generelt en smule blødere i lyden, mens gummimåtter har en dæmpende effekt på afspilningen. Hvis luften i rummet er tør, kan det være omkostningseffektivt at skifte til en gummi- eller korkmåtte for at minimere statisk elektricitet. En korkmåtte bruges ofte, fordi den absorberer vibrationer fra motoren og genererer mindre statisk elektricitet end filtmåtter.


Et interessant faktum er, at pladespillere også bruger et gummikorkmateriale som måtte. Kork og gumokorek fungerer bedst på metalplader. Hvis du tilføjer en gummiplademåtte eller korkmåtte til din pladespiller, skal du huske på, at du bliver nødt til at nulstille pladespillerens VTA, da disse måtter næsten altid er tykkere end den filtmåtte, de beklæder.


Korkmåtter ser ud til at være en smule blødere lydmæssigt. Kork gør nok den største forskel for lyden af ​​en plademåtte. Denne typisk billige mulighed er fantastisk til at skabe en glat fad-til-tablet-kontakt, hvilket gør det utroligt nemt at adskille tallerkenen efter brug. En yderligere fordel ved korkmåtter er, at de er et populært materiale til print på alle slags designs. Internettet er fyldt med unikke caches for analoge lydentusiaster. Og hvis du ikke selv kan finde noget, kan du selv lave et mønster og lægge det på måtten.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap