En kork på lofstrum – en funktionel løsning


Kork på lofstrum er en gennemprøvet isolering lavet af åndbare og diffusionsbestandige materialer. Et sådant gulv ældes ikke, har lydisoleringsegenskaber over gennemsnittet og er meget modstandsdygtigt. På grund af de naturlige bobler, der dannes under den naturlige ekspansion af korkmaterialet under varmebehandling, har det en meget god varmelagringskapacitet.

Valget af kork har også en vigtig indvirkning på sikkerheden i tilfælde af brand. Kork antænder ikke hurtigt, det lyser simpelthen og er et produkt af det, man kalder selvslukkende. De mange fordele omfatter modstand mod råd, svamp og meldug og næsten lugtfri efter kort ventilation. Oftest lægges en sådan kork oven på OSB -plader eller direkte på loftsstøtterne.


Kork er også velegnet til tagisolering. Ekspanderet kork limes eller fastspændes f.eks. På det indre af taget, hvilket ikke er en vanskelig opgave i tilfælde af en konstruktionsstang. Disse paneler er lette og lette at skære. Af denne grund er de gode til opvarmning og lydisolering.

Isolerende korkplader fås i forskellige tykkelser. Jo tykkere filmen er, jo bedre isolerer den. Det anbefales at bruge plader omkring 15 cm tykke til at isolere taget med kork. For at undgå varmetab gennem termiske broer kan panelerne lægges diagonalt til hinanden. Dette vil gøre isoleringen mere effektiv i disse vanskelige områder.

Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap