Grøn mur – en vidunderlig måde til lodrette haver


En lodret have er en teknik til dyrkning af planter på en lodret hængende plade ved hjælp af hydroponics. Meget ofte består sådanne paneler af udvidet eller vægteknisk kork. Disse unikke strukturer kan være fritstående eller vægmonterede. Lodrette haver er blevet brugt siden gamle civilisationer. Mange moderne lodrette haver kan vare i årtier og tilføje karakter til moderne forretning.

Lodrette haver er et godt alternativ til potteplanter i kontorlokaler. Mens potteplanter har den fordel, at de kan placeres hvor som helst, kan de tage plads og kræve meget vedligeholdelse. Imidlertid har lodrette haver kun brug for en stor plade til at passe på, hvilket giver en frodig farve i ethvert professionelt arbejde eller hjemmeindstilling.

Lodrette haver eller grønne vægge?

Lodrette haver har mange forskellige navne: levende grønne vægge, levende vægge og mosvægge, for at nævne nogle få. Uanset hvad du kalder dem, kan disse lodrette plantestrukturer være så små som en billedramme eller så massive som et 60 fods bredt mesterværk.


Vertikale Gärten können i Hotellobbys, in der Unternehmenszentrale und sogar in einem kleinen Wohnhof platziert werden. Vertikale Gärten sehen nicht nur beeindruckend aus, sondern sorgen auch dafür, dass Sie sich in Ihrer Umgebung wohler fühlen, indem Sie die natürlichen beruhigenden Eigenschaften der Natur nutzen.

Lodrette indendørshaver

Grønne vægge er ikke kun et godt element i indretningen, de hjælper også naturlig luft med at strømme ind i miljøet.

Disse haver kan bestå af mange forskellige typer planter; Bregner, Ficus repens, Pilea og Calathea er de mest populære plantetyper, der bruges i grønne vægge. Lodrette haver er også meget pladseffektive og kan fylde ethvert tomt rum på væggen.


Mange kontormedarbejdere udsættes for mange skadelige kemikalier i luften, såsom formaldehyd og kulilte. Lodrette haver fungerer som et naturligt rent luftsystem og fremmer en bedre vejrtrækningsatmosfære og et generelt sundere miljø.

Planter hjælper også med at reducere støjforurening, hvilket skaber et mere støjsvagt arbejdsmiljø for beboere i bygninger

Lodrette udendørs haver

Mange bygninger i landet og rundt om i verden har lodrette haver udenfor. Mange udendørs haver indeholder mos, vinstokke og andre planter, der ofte bruges i lodrette udendørs haver.

Lodrette udendørs haver har fordelen ved at have naturligt direkte sollys, så de kan trives.
De tilbyder også fremragende beskyttelse og isolering af bygninger mod temperaturændringer, UV-stråling og drivregn. Om sommeren bruger de en proces kaldet evapotranspiration til at afkøle luften omkring dem.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap