Sikkerhed og komfort – en kork i børnehaven


På et eller andet tidspunkt skal alle tænke over, hvordan man designer et børneværelse. De vil sige, at det er et barn – det behøver ikke noget indviklet design eller paneler. Med “design” mener vi ikke at være moderigtigt, men at tænke på alle børns (og forældres behov). Hvert barn har brug for et varmt rum med et blødt gulv. Er det endda muligt at gøre dette uden at bruge mange penge? Ja, her kommer helten – korkgulve eller korkunterlage.


Hvorfor er kork så storslået?


Hvorfor er en kork så storslået, kan du spørge? Jeg mener, alle kender korkbræt eller selvklæbende kork, men kork i et rum? Og desuden – et børnehave? Dybest set er en kork et billigt og miljøvenligt materiale.

Når du installerer et korkgulv, holder korkens termiske egenskaber rummet varmt, hvilket sparer mange penge på opvarmning. Det dæmper også støj fra rummet, så dine børn kan lave så meget støj, som de vil, uden at forstyrre naboerne eller dig, mens du arbejder. Du skal vide, at korkgulve ofte også bruges i optagestudier – det giver virkelig perspektiv, ikke?


Nogle andre tricks og tip


Nævnte jeg et korkbræt? Det hjælper virkelig et barn i alle aldre. Der kan du fastgøre fotos, sjove citater, påmindelser om lektier eller opgaver, som skolen har givet. Du kan også indstille en tidsplan. Det er nyttigt ikke kun for børn, men også for dig – du kan bare se på opslagstavlen og se, hvad der foregår, om dit barn skal forberede noget til undervisningen, eller hvis du kan tage dem med på en lille tur, hvis du ønsker det !

Jeg ville ønske, at jeg havde et korkbræt, da jeg var barn, det ville hjælpe så meget, og det så rigtig sejt ud. Det er også en fantastisk måde at fastgøre dine beskeder på barnet – måske en lille overraskelse om morgenen? Ligesom “Mor elsker dig, kan du huske det” eller en billet til cirkuset, der er fastgjort til opslagstavlen? Der er så mange ting, du kan gøre med denne! Det tager bare lidt kreativitet!


Tilbehør til kork


En børnehave kan også have brug for kork tilbehør. Nogle af de mest almindelige er kork står til de varme drikke, når dit barn spiser te, mens han skriver essays eller spiller spil, eller når der er fest i dit barns værelse, og alle vil drikke te. En kork er også et godt materiale at sætte mellem ting. For eksempel, hvis der er to børn i rummet og hver har brug for et personligt rum, kan du blot placere møbler eller propper, der skaber en grænse mellem to rum.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap