Spray kork – påføring


Efterhånden som bygningsvidenskaben udvikler sig, forsøger vi at bruge de nyeste teknologier til at finde de rigtige løsninger. Nogle gange kan denne teknologi blande gamle og nye måder, og den behøver ikke at være giftig. En spraykork er et glimrende eksempel på en innovativ og gennemprøvet løsning til bygning af udvendig beklædning, termisk isolering og vandtætning ved brug af gamle, naturlige byggematerialer.

Spraykork er et alternativ til maling eller stuk med en blanding af 80% korkgranulat og 20% ​​vandbaseret maling tilgængelig i mange farvevarianter. Spraykorken ligner meget stuk. Dens overflade er struktureret og føles blød. Det ligner meget malingen, kun tættere. Den kommer i lige så mange farver som enhver farve, og du kan også tone den.

Du kan bruge en spraykork på næsten enhver overflade, som du maler med traditionel maling. Du kan sprøjte det direkte på alle slags ydervægge i dit hus. Korkstrukturen skaber også en flot skridsikker overflade, hvilket gør den perfekt til terrasser og gangbroer. Kork føles ikke så varmt som murværk og sten, hvilket gør den ideel til poolterrasser. Som alternativ til sprayskum kan du også bruge en sprøjteprop i udsparingerne på indervæggene til at tætne lufthuller.

I modsætning til skum med lukkede celler er spraykork åndbar og tillader fugtdamp at passere igennem, så den tørrer hurtigere. Denne påføringsmetode kan også beskytte trævægge mod skimmelsvamp og råd ved at fungere som et beskyttende bindemiddel på træet. Spraykorken kan også påføres direkte på indvendige vægge, hvis du kan lide denne indretningsstil.


Kork er en meget vedvarende ressource, typisk hentet fra regeringsbeskyttede skove, certificeret af Forest Stewardship Council – Forest Stewardship Council (FSC) i Portugal. Træbark høstes hvert niende år i 150-250 år. At samle kork skader ikke træerne. Derudover er granulatet, der anvendes i aerosolpropper, typisk affaldsbiprodukter fra korkpropindustrien.

Spraykorken er en blanding af 80% korkgranulat og 20% ​​vandbaseret maling, påført med sprøjtepistol og trykluft. Fordi spraykork indeholder 80 % kork, reducerer det frigivelsen af ​​mikroplast fra malingnedbrydning. Sammenlign dette med andre elastomer malinger, der bruger mere syntetiske forbindelser i stedet for.

Den sprøjtede kork lukker huller og luftlækager meget godt, og en tæt bygning er et stort skridt mod en termisk effektiv bygning. En spraykork kan påføres enhver korrekt forberedt overflade – stuk, stål, aluminium, træ, mursten, vinyl, klapplade og andre. Du kan bruge det på en række forskellige overflader.


Affald og støv klæber sjældent til korkoverfladen, og når de opstår, kan overfladen vaskes af. Efter ti år, som enhver maling, kan finishen falme i solen og skal muligvis påføres igen. En sprayprop har tilsyneladende uendelige fordele. Som et vedvarende råmateriale og byggemateriale er det et attraktivt valg til en bred vifte af anvendelser. Det bruges i mange applikationer, da det klæber til træ, metal, plast og beton og bruges både i og udenfor bygninger. Fungerer i ethvert klima; Det er modstandsdygtigt over for UV-stråler, atmosfæriske stoffer og hagl, høje og lave temperaturer, slid, svampe og skimmelsvamp.

Den er endda brandsikker, opfylder europæiske E-klasse standarder og udsender ingen giftige dampe, når den ulmer. Kork kan øge brandmodstanden af ​​en bygnings ydre i brandudsatte områder. Den sprøjtede kork bidrager til konstruktionens varmeisolering, tætner luftspalter i bygningen og absorberer lyd. Fastgørelse af en spraykork på ydersiden af ​​en bygning er en nem måde at isolere en eksisterende færdig struktur på. Spraykorken afviser vand (gør det vanskeligt for murværket at absorbere vand), mens den forbliver åndbar, hvilket tillader damp at trænge ind. Når væggene er slidte, kan du sprøjte dem med en sprayprop, hvilket sparer arbejdskraft og penge og reducerer byggeaffald. Det revner ikke og er mere fleksibelt end maling og stuk. Det er allergivenligt og selvrensende, da sediment og støv ikke så let klæber til overfladen.


Skriv et svar

Bestil Prøver
Share via
Copy link
Powered by Social Snap